Ga naar de inhoud

Hoogfrequent veld meting

Metingen

Elektromagnetische golven
Technische elektromagnetische golven zijn nu alom vertegenwoordig. Ze worden veroorzaakt door allerlei zenders: radio, televisie, mobiele telefonie, satellieten, radar en huishoudelijke apparaten zoals magnetron, PC monitoren, mobieltjes, babyfoon, snoerloze telefoons (DECT) en dergelijke. Hoogfrequent begint bij ± 100KHz tot ongeveer 300 GHz. Men meet de stralingsdichtheid in microwatt per vierkante centimeter en de veldsterkte in volt per meter (V/m).
Daarnaast kijkt men naar de frequentie en modulatie. Hoogfrequente straling wekt in de biologische levensvormen, waar onder de mens, warmte op ("thermische effecten"). Daarnaast ontstaan ook "niet thermische effecten", mede veroorzaakt door de puls modulatie van GSM telefoons en masten.
De zogenaamde SAR-waarden van mobieltjes zijn zeker belangrijke maar richten zich uitsluitend op de thermische effecten. Voor de niet-thermische effecten zijn er vrijwel geen regels hoewel steeds

vaker uit onderzoek blijkt dat het goed mogelijk is dat juist deze verantwoordelijk zijn voor tal van aandoeningen tot en met doorbreken van de bloed-hersen barrière en aantasting van de DNA en kanker.

Efcom Stralingsbescherming Het Veer 29  1633HA Avenhorn. info @efcomstralingsbescherming.nl tel +31 620 881 889
KvK Noordwest Holland 37162981  btw. NL001285675B31
Terug naar de inhoud